· 

Een nieuwe lente...

Stel dat ik zelf kan bepalen welke opdrachten ik ga doen, in plaats van weggezet te worden als ‘delivery’

 

In 2007 ging het roer om… Ik werkte bij een groot beursgenoteerd ICT-bedrijf, leuke collega’s, een grote mate van zelfstandigheid, maar toch niet happy. Het kriebelde… was dit nu wat ik wilde? Dat keurslijf, je moeten schikken in de rol die de accountmanager jou toebedeelt? Stel dat ik zelf kan bepalen welke opdrachten ik ga doen, in plaats van weggezet te worden als ‘delivery’. Ik durf te wedden dat een groot deel van de zelfstandige ICT-professionals dezelfde gedachten hebben gehad bij hun keuze om voor zichtzelf te beginnen. Eind 2007 was het dan zover. Ik had voor mezelf een mooie opdracht binnengehaald en ben in het diepe gesprongen. Ik was ZZP-er met alle lusten en lasten.

 

En dan, voor je het weet, ben je een speelbal van meerdere commerciële partijen die allemaal een stukje van jouw omzet opeisen

 

So far so good. Zolang je je eigen opdrachten kunt vinden is het leven als zelfstandige prachtig. Genoeg inkomen, volledige zelfstandigheid, vrijheid, opdrachten die je boeien, echte meerwaarde voor de opdrachtgever…. Precies wat ik voor ogen had. Helaas kan niet elke zelfstandige zelf in zijn opdrachten voorzien en heb je wat hulp nodig bij je zoektocht naar mooie opdrachten. En dan, voor je het weet, ben je een speelbal van meerdere commerciële partijen die allemaal een stukje van jouw omzet opeisen. Een schimmig bemiddelingsspel waarbij je op stel en sprong een CV met motivatiebrief moet opleveren, een belachelijk laag tarief mag vragen en vervolgens slecht of niet geïnformeerd wordt over de status van de opdracht. Je weet niet welke partijen er allemaal tussen zitten en ook niet voor welk bedrag je feitelijk bij de opdrachtgever wordt aangeboden.

 

Afroompercentages van 30 tot 40% zijn zekere geen uitzondering. Ja….dan ben je dus weer terug bij af. Een groot deel van het inkomen wordt afgeroomd en je bent weer ‘delivery’. Handelswaar…

 

Eind 2015 wisten Koos Passchier en ik het…. Wij gaan hier een einde aan maken. We gaan een online platform creëren waarin we opdrachtgevers en zelfstandige ICT- ers aan elkaar koppelen maar, waarin we bovenal zelfstandigen de ruimte bieden om elkaar aan mooie klussen te helpen. Elkaar te versterken in het ondernemersschap. Een nieuwe manier van bemiddelen. Via Van Morgen krijgen opdrachtgevers alleen kandidaten die 100% matchen en zelfstandigen krijgen alleen leads die echt bij hen passen en de financiële transacties zijn 100% transparant. Dit is onze missie. En nu is het dan zover, een nieuwe lente…. Op 14 juni 2016 is het platform van Van Morgen live gegaan! Een fonkelnieuwe site inclusief een handige app voor de zelfstandigen om matching razendsnel tot stand te brengen!

 

Ben je een zelfstandige ICT-er en werk je graag in projecten? Meld je dan snel aan!

 

Harry Mouris, mede-oprichter Van Morgen

Reactie schrijven

Commentaren: 0